Artikel Terkini

Thursday, November 6, 2014

Soalan Lazim Temuduga.... Pembantu Perawatan Kesihatan U11

♥ Assalamualaikum ♥
TEMUDUGA JAWATAN PEMBANTU PERAWATAN U11.

Asyik-asyik cik akak bercerita kisah hal temuduga adik bongsu cik akak je...
Maklumlah sejak dari up entri tu..tak putus-putus orang tanya cik akak...minta tips ada juga...

Adik cik akak temuduga 13.11.2014. Minggu depan je lagi tu...nampak sangat usaha adik cik akak nie nak dapatkan kerja kerajaan kan....

Maklumlah...kerja swasta dia tak minat....bila dapat temuduga nie.....memang ke hulu ke hilir kita minta tolong orang...dapat info dari pejabat kesihatan terdekat..tanya klinik-klinik terdekat...

Nampak tak usaha dia....siap lagi dia suruh google cari maklumat tentang Piramid Makanan..

Alhamdulillah...selesai sudah cik akak print maklumat untuk dia...InsyaAllah ada rezeki dapat lah tu..tak rezeki kita usaha lagi kan...

Memandangkan adik awal temuduga....nanti cik akak sharelah soalan lazim ditanya ketika temuduga nie...

Cik akak cuma ada pengalaman Temuduga Pembantu Pegawai Pertahanan Awam...tapi SPA 8 juga..

Kalau ikut...biasa depa bagi soalan berfikir dan mengulas...contohnya...depa bagi satu situasi kat kita...lepas tu kita ulaslah sebanyak mana kita mampu...

Yang penting ada isi dan tak lari dari soalan...belajar bercakap jangan dok.berdiam diri je....

Jangan orang tanya sepatah...korang jawab sepatah...hihi..jawab lah panjang lebar...biar terlopong mulut penemuduga tu...

Depa cuma nak tengok setakat mana kemampuan kita....

Jangan lupa pula isu semasa...kes denggi dah berleluasa sekarang nie...ambil satu persatu maklumat...baca dan ingat...

Semoga berjaya buat semua calon temuduga...
Boleh juga dapatkan »Panduan Lulus Temuduga Kerajaan Dengan Mudah.


17 comments:

  1. semoga adik cik akak lulus temuduga tu.. :)

    ReplyDelete
  2. semoga adik cik akak lulus dalam temuduga tu ya....

    ReplyDelete
  3. saya pon interview ppk gak 12.11 ni tolong doakan moga saya lulus cemerlang hihihi...nervous...

    ReplyDelete
  4. akum cik akak,hope cik akak boleh share soalan yang adik cik akak dapat oleh penemuduga..sebab sye interview pada 17/11..gementar sangat..harap cik akak dpat membantu dan berkongsi yer?

    ReplyDelete
  5. akum cik akak..hope cik akak dapat share soalan2 yang adik cik kak dapat dari penemuduga..sebab saya interview pada 17/11..gementar sangat..harap semoga cik kak dapat membantu dan share sama..

    ReplyDelete
  6. akum,harap nanti cik akak dapat share soalan yang diberi oleh penemuda kepada adik cik akak..sebab sye interview 17/11 ni..bedebar sgat...harap dpat membantu n share

    ReplyDelete
  7. lah, onie interview ppk harini... good luck utk adik cik akak :D

    ReplyDelete
  8. lah, onie interview ppk harini... good luck utk adik cik akak :D

    ReplyDelete
  9. Sapa2 yg dh intrvw tuk jwtn ppk,tolong shre soalan yg ditnyakn kat kau org..

    ReplyDelete
  10. saya baru habis temuduga semalam... alhamdulillah... dia xtnya bnyk2 pn.. cuma tnye nme menteri kesihatan dan tanya knp pilih job tue... selebihnya bnyk sembang2 je.. yg belum intrview tue gd luck ok.... jgn nervous2..

    ReplyDelete
  11. kak farah arora..interview kat mana? sijil2 apa ye yg akak bagi selain dari sijil keputusan

    ReplyDelete
  12. Sy pergi iv PPK tu siang td..tp nmpak mcm xde rezeki.. Huhuhu

    ReplyDelete
  13. interview di shah alam je... cuma bwk sijil yg dprlukan sahaja.

    ReplyDelete
  14. interview di shah alam je... cuma bwk sijil yg dprlukan sahaja.

    ReplyDelete
  15. interview di shah alam je... cuma bwk sijil yg dprlukan sahaja.

    ReplyDelete
  16. Sy ada interview PPK pada 10.08.2017 ini.Boleh berikan sedikit contoh soalan semasa temuduga saya nanti ? Email ke tanndaida@gmail.com

    ReplyDelete