Latest

UNTUK DISEWA RM50 SEBULAN BANNER 728X90

Thursday, April 20, 2017

TUTORIAL BLOG : Cara Berkongsi Admin Blog

♥ Assalamualaikum ♥

TUTORIAL BLOG : Cara Berkongsi Admin Blog. Bertahun-tahun cik akak jadi penulis blog. Bab aturan blog. Jangan korang tanya. Sebab cik akak lah orang paling tak alert benda macam tu. Yang penting, tulis-tulis publish.haha. Ada tak perangai macam cik akak ni. Boleh kita geng. Nak kata tak serius dengan blog. Mungkin...tapi boleh juga jana pendapatan melalui blog.



Eh..Admin Blog Boleh Kongsi Ke! Kalau korang nak tahu admin blog ni boleh dikongsi bersama. haha. Dia boleh tulis blog korang. Menarik juga ni. Nanti korang tak ada idea boleh minta dia tuliskan entri.

Bagaimana Langkah-Langkahnya.

  1. Korang masuk bahagian dashboard blog.
  2. Langkah 1 - Klik Bahagian Tetapan Blog dan Klik.
  3. Bila klik akan keluar berapa menu penting. Jadi Langkah 2, korang klik Asas.
  4. Langkah 3 - Cari bahagian Kebenaran (Langkah 3).
  5. Langkah 4 - Lihat bawah email anda. Ada tertulis Tambah Pengarang. Klik Bahagian tu dan masukkan email makhluk asing yang korang nak.
  6. Akhir sekali. Simpan tetapan.
Mudah dan senang je kan. Tutorial ini dikongsi oleh Blogger elihjapahar. Selamat mencuba. Tak faham rujuk je gambar. Lebih memudahkan korang memahami.


6 comments:

  1. wah..syoknya..ada tak yang nak karang entry dalam blog akak..hehehe

    ReplyDelete
  2. Nice sharing.
    Assalamualaikum akak

    ReplyDelete

  3. thanks for sharing..

    jom join segmen ni..

    https://belogsjm.blogspot.my/2017/04/segmen-2jam-by-jmbelog-2.html

    ReplyDelete
  4. hai cik akak.....

    nak kongsi admin dengan saya ka hehehe

    terima kasih atas tutorial ini

    ReplyDelete
  5. wow sya nak ajak jdi penulis blog sy bleh...heheh...rajin update!

    ReplyDelete

Terima Kasih bersama Dunia Cik Akak... Komen anda sangat dihargai!

HANGAT DIPASARAN